Новости

ЕПАРХИЈСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНЕ ВЈЕРОНАУКЕ ЗА КАНОНСКО ПОДРУЧЈЕ ЕПАРХИЈЕ БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКЕ У ШИПОВУ

Објављено: 25. марта 2018.
Категорија: Новости
Број читања: 1220

Благословом Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког господина Сергија, а у организацији Републичког педагошког завода у суботу године у просторијама Основне школе “Немања Влатковић” у Шипову одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке. Ученици седмих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему овогодишњег такмичења из вјеронауке. Тема такмичења за школску 2017/2018. годину је: „Историја богоизабраног народа од доба Патријараха до цара Соломона“. Епархијско такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана ранг листа од дванаест такмичара, који су се пласирали на епархијско такмичење. Ученици су имали на располагању 90 минута, да ријеше тест који је садржаво 31 питање и задатак. Након планираног рока за израду теста, комисија за прегледање тестова је приступила прегледању и бодовању теста. Предсједник комисије био је јереј Александар Ђурић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Републици Српској, а чланови комисије су били протојереј Бојан Митрић, надзорник над радом вјероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Федрацији Босне и Херцеговине и протојереј-ставрофор Драган Шкалоња парох прве парохије у шипову и старјешина конкатедралног храма у Шипову. Комисија је након прегледања, бодовања и дешифровања, утврдила ранг листу такмичара:24. марта 2018.

Ранг

Име и презиме

 

ученика

Назив школе

Име и презиме вјероучитеља

Број освојених бодова

 

1.

 

Марко Трубић

ЈУ Основна школа „Петар Кочић“ Ситница

 

Предраг Вујић

 

91

 

2.

 

Катарина Крндија

ЈУ Основна школа „Никола Мачкић“ Доња Превија

 

Предраг Вујић

 

85

 

3.

 

 

Данијел Вуковиоћ

ЈУ Основна школа „Петар Шкундрић“ Будимлић Јапра

 

о. Миладин Тешановић

 

60

 

4.

 

Сара Петковић

ЈУ Основна школа „Ахмет Хромаџић“ Босански Петровац

  

о. Бојан Митрић

  

52

 

5.

 

Данијела Аћамовић

ЈУ Основна школа „Грахово“ Грахово

 

о. Савко Плавшић

 

51

 

6.

 

Петар Стипић

ЈУ Основна школа „Горње Прекоње – Рипач“ Бихаћ

 

о. Далибор Ненић

 

47

 

7.

 

Дајана Радановић

ЈУ Основна школа „Дрвар“ Дрвар

 

о. Синиша Сердар

 

46

 

8.

 

Јован Копања

ЈУ Основна школа „Гламоч“ Гламоч

 

о. Срђан Белензада

 

31

 

9.

 

Лара Бабић

ЈУ Основна школа „Хасан Кикић“ Сански Мост

 

о. Ален Марић

 

29

 

10.

 

Сања Лето

ЈУ Основна школа „Немања Влатковић“ Шипово

 

Недељко Јакшић

 

28

 

11.

 

Марија Врањеш

ЈУ Основна школа „Дринић“ Дринић

 

о. Никола Аркула

 

21

 

Након проведбе свих предвиђених такмичарских процедура, проглашен је побједник епархијског такмичења за школску 2017/2018 годину, а то је Марко Трубић, ученик седмог разреда Основне школе „Петар Кочић“ Ситница. Њему је уручена диплома за освојено прво мјесто и пригодан поклон. Такмичарима Катарини Крндија и Данијелу Вуковићу, које су заузеле друго и треће мјесто, такође су уручене дипломе и пригодни поклони. Свим осталим такмичарима уручене су похвале и захвалнице. Посебно признање Републичког педагошког завода за остваривање такмичарских циљева и постигнути успјех на епархијском такмичењу додјељено је вјероучитељу Предрагу Вујићу.

Након уручивања награда ученици су, у пратњи ђакона Дејана Грчића, обишли саборни храм Светог Јована у Шипову, те друге знаменитости у граду Шипову.

Особље Основне школе „Немања Влатковић“, на челу са директорицом школе, госпођицом Богданом Пешић, за све вјероучитеље и ученике припремили су богато послужење у просторијама школе. Директорици и љубазном радном особљу школе те домаћину такмичења протојереју-ставрофору Драгану Шкалоњи, најсрдачније захваљујемо на добро организованом пријему за ученике и наставнике. Свим учесницима такмичењима честитамо на успјеху и труду који су показали.

Извор Епархија бихаћко-петровачка