Новости

ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ У ШИПОВУ ОСВЈЕШТАО ЗЕМЉИШТЕ ЗА ИЗГРАДЊУ НОВОГ ХРАМА

Објављено: 21. јула 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 1987

 У петак 21. јула 2017. године када наша Света црква прославља успомену на  Светог Великомученика Прокопија , у повратку из свога родног мјеста Бабића, Владика Атанасије је у граду Шипову на велику радост вјерног народа, осветио земљиште за изградњу новог храма који ће бити саграђен у славу Божију, а у част Светог Великомученика Димитрија Солунског, кога Шипово прославља као свога заштитника. И у последњем рату  Св. Димитрије се пројавио као велики заштитник овога града зато је и оправдана жеља и намјера житеља Шипова да саграде храм баш овом Христовом Војводи и Великомученику.

Такође, својим молитвеним животом и посјетом на богослужењима житељи Шипова су показали истинску потребу за  градњом још једног већег храма, а који ће бити свједок нашег живљења на овим просторима и мјесто спасавања.

Преосвећени Владика је благословио почетак овог богоугодног дјела и све присутне вјернике, указујући на узор који је поставио Свети Димитрије у начину живота, у светости, у храбрости и вођењу живота.

Нека би нам Господ био у помоћи да ову добру намјеру спроведемо у дјело до краја, на славу Божију, а на спасење свих нас, молитвама Светог Великомученика Димитрија Солунског Чудотворца.

Бесједа Епископа Атанасија: