Новости

МОЛИТВЕНО ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК СВ. НИКОЛЕ У ХРАМУ СВ. ЈОВАНА У ШИПОВУ

Објављено: 19. децембра 2015.
Категорија: Новости, Фото галерија
Број читања: 1452

DSCN3322Милошћу Божијом, а на дан успомене на великог Божијег угодника и Архиепископа, Светог Николаја , у храму Рођења Светог Јована Крститеља у Шипову, домаћини, дјеца и вјерни народ окупили су се на молитву истовремено приносећи жртву од плодова и дјела руку својих, да достојно прославе породичног заштитника и своју крсну славу.

    Празнично расположење, молитве и жртвоприношење, започело је претходног дана подјелом поклон пакетића, рецитацијама и духовним пјесмицама од стране најмлађих чланова наше Свете Цркве, а настављено празничном вечерњом и освјештавањем славског жита.

    Данас, благовјерни народ потруди се  да одстоји службу Божију, да се исповиди и да се причести Животворним Даровима, да замоли Светог Николу да од Господа измоли миран и дуг живот, здравље за дјецу ма гдје год да се сада налазе, за изобиље земаљских добара.

    На крају Свете Литургије, отац Љубинко је у својој бесједи поздравио све свечаре и честитао им у име своје и браће свештеника срећну  и Богом благословену славу указујући на потребу угледања свих нас на овог врлог СВЕТИТЕЉА, преносећи поруку живота Светог Николаја у скромности, смирењу, несебичном даривању, постојаности у правди и истини Божијој до краја.

    И опет, након благосиљања славског жита, присутна дјечица су пјесмицама и рецитацијама  још једном замолила Светог Нколу за благослов и заштиту, као они који му се највише радују.

DSCN3332

 Свима који прослављају Светог оца Николаја мирликијског Чудотворца, као своју крсну славу, упућујемо честитке и поздраве: СРЕЋНА ВАМ И БЛАГОСЛОВЕНА СЛАВА.