Новости

НА ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЈОВАНА У ШИПОВУ

Објављено: 17. априла 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 2590

Прослављање сверадосног Празника над празницима, васкрсења Господа нашег Исуса Христа у Светојованском храму у Шипову молитвено је настављено, појући побједну пјесму Васкрсења Христовог. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Радослав Станковић, сабрат поменутог храма, уз пратњу и одговарање присутних парохијана на челу са вјероучитељем Недељком Јакшићем.

Након Свете Литургије и пригодне бесједе на овај побједни дан, вјерни народ и дјеца су приступили да приме благослов и васкршње јаје, а затим је испред храма организован Васкршњи турнир у лупању јаја, гдје су снагу одмјерили и дјеца, али и старији такмичари кој имају дугогодишње искуство у овој дисциплини. Као и претходних година, да све буде у складу са прописима и коректно побринуо се чтец Обрад Поњевић. Опомињући се народне изреке: „ да на млађима свијет остаје“, то смо посвједочили и данас када је све искусто и упорност искусних и старијих такмичара срушила и расточила најмлађа учесница турнира Јована ( Славко) Ђукић из Сарића и  уз побједне ријечи ХРИСТОС ВАСКРСЕ и у финалу побједила Срђана Гламочака, те  узела прво мјесто  и награду на радост своју и свих окупљених.

Нека би дао Васкрсли Господ, да нам Свето Васкрсење Његово буде водиља у све дане живота нашега, да би смо пјевајући сверадосну пјесму Васкрсења и сами васкрсли на добро, љубав и живот вјечни!