Новости

У НЕДЕЉУ ПРАВОСЛАВЉА ЕПИСКОП АТАНАСИЈЕ СЛУЖИО У ШИПОВУ

Објављено: 5. марта 2017.
Категорија: Новости
Број читања: 1742

Прва недеља часног поста 2017 066У прву Недељу Часног  поста,  Недељу Православља, Његово Преосвештенство Епискиоп бихаћко-петровачки, Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог  Јована у Шипову. Епископу су саслуживали свештеници протојереј-ставрофори:  Драган Шкалоња и Радослав Станковић, протојереј Љубинко Аничић, те Епархијски протођакон Никола Перковић. Лоше вријеме и киша која је почела да пада као да је узела учешћа у молитви и покајању вјерног народа који је чекао испред исповједаонице да приступи Светој тајни Исповјести , а затим  на Литургији и Светој тајни Причешћа.

Видјевши  велики број вјерника  који је припремајући се постом и молитвом приступио Светој тајни Исповјести и Причешћа,Владика је  похвалио њихову  вјеру и жртву истичући да имају велику корист од Светог Причешћа, јер у њему : добијамо здравље својој души… и ослобађамо се од отрова живота…од гријеха.

Говорећи о животу Епископ је указао да нам је: за земаљски живот потребна  физичка храна, а за вјечни живот  и вјечно трајање потребна је  храна вјечности, храна бесмртности , а то је  Свето Причешће, Тијело и Крв Господа нашега Исуса Христа…. зато је и дошао међу  нас да би нас увео у Живот Вјечни…. Онај ко не прима Свето Причешће…може трајати, али не може Вјечно Живјети!

Указујући на насушност Светог Причешћа Владика је истакао да је: Свето Причешће је храна за Вјечни Живот, Свето Причешће је храна бесмртности!!!

Нека би дао Бог да нам ови дани жртвоприношења, поста и молитве буду на исцјељење душе и тијела и Свето Причешће на Живот Вјечни.

Бесједа Епископа Атанасија: